O KLUBU

Šnaucer Pinčer Klub Srbije i Crne Gore osnovan je 18.03.2004.godine pri kinološkom društvu ”Šumadija” u Kragujevcu. Osnovala ga je tada mala grupa odgajivača i ljubitelja naših rasa u želji da poboljša kvalitet pasa i izložbi, da ostvari kontakte sa inostranim klubovima, da se približi svetskim kinološkim tokovima-ciljevi koji su ostvarljivi samo zajedničkim klupskim radom.

Logo šnaucer pinčer kluba Srbije osmislio je i dizajnirao Vladislav Mihailović, Vranolujni kennel .

Prva specijalizovana izložba održana je već 18.09.2004.godine, kad je gospođa Elke Ahrendts (Nemačka) odsudila čak osamdeset pasa. Počasni gost bio je gospodin Ahrendts, predsednik nemačkog Pinčer Šnaucer Kluba (PSK) i Internacionalne Šnaucer Pinčer Unije (ISPU) . Oduševljen organizacijom naše prve izložbe, brojem i kvalitetom prikazanih pasa i našim gostoprimstvom, gospodin Rudiger Ahrendts nam je nesebičnim zalaganjem otvorio vrata ka prijemu u ISPU.

Druga izložba održana je 03.09.2005.godine. Sudija je bio gospodin Jan Liet ( Holandija ) , koji je sudio osamdesetdva psa.

U međuvremenu postajemo tačnije 16.09.2006. godine. jednoglasnom odlukom delegata je, sada kao Šnaucer Pinčer Klub Srbije, primljen kao punopravan član u Internacionalnu Šnaucer Pinčer Uniju.

Treća izložba je bila kratko nakon toga, naime 01.10.2006.godine. Imali smo čast da budemo domaćini da budemo domaćini gospođi i gospodinu Schicker iz Nemačke, pri čemu smo uživali ne samo u dobrom suđenju već i u prijateljskim i iskrenim savetima koje smo dobili od ovih iskusnih sudija.

Po prvi put na našim prostorima dobili smo dozvolu od predsednika ISPU-a od 2007 godine dodeljujemo kandidature za ISPU-klupskog pobednika koje su atraktivne kako za naše tako i za strane izlagače. Za osvajanje titule ISPU-klupskog pobednika potrebne su dve ISPU ”kartice” plus odlična ocena sa godisnje ISPU izložbe .

Četvrta izložba održana je 15.09.2007.godine . Sudija je bio gospodin Giovanni Pentenero, predsednik Šnaucer Pinčer kluba Italije. Prijavljenih pasa bilo je sedamdesetpet. Raduje rečenica koju je gospodin Pentenero uputio našim ljubimcima – ” … ali najveći aplauz ide prikazanim psima” .

Peta izložba održana je 30.08.2008.godine. Sudija je bio gospodin Evgeny Rosenberg ( Rusija ) , koji je sudio osamdesetsedam pasa.

Šesta izložba održana je 18.10.2009. Sudija je bio odgajivač i sudija specijalista za rase pinčeva i šnaucera Dr Calin Margineanu (Rumunija) . Prijavljenih je bilo 66 pasa. Prvi put loši vremenski uslovi omeli su lepo druženje vlasnika i ljubitelja pinčera i šnaucera.

Imali smo čast da 29. i 30. maja u Kragujevcu održimo ISPU show, Svetsku izložbu šnaucer i pinčera, i VII specijalizovanu izložbu . Na izložbama sudili su Rita Trainin ( Israel ), Wilfried Peper ( Germany ), Bo Skalin ( Sweden ), Elke Ahrendts ( Germany ), Christine Rossier-Feuz( Switzerland ) . Više o izložbama na ISPU2010

Na specijalizovanoj izložbi 2011. sudio je Dušan Paunović ( Srbija ), 2012. najavili smo sudjenje Alekseja Blekina ( Rusija ) , zbog njegovog otkaza samo 2 dana pred sudjenje bili smo primorani da nadjemo zamenu , 2012. sudio je Mr.Mile Alesoski (MK) , 2013. sudio je Milan Došen ( Srbija ) .

XI specijalizovana izložba šnaucer i pinčeva održana je 01.11.2014. u Kragjevcu, sudio jeSlobodan Radosavljević ( Srbija ).

Nadamo se da će i naredne izložbe ostati u dosadašnjoj tradiciji i da će svi izlagači i posetioci uživati u lepom vremenu, odličnom terenu, sportskom i korektnom takmičenju, porodičnoj atmosferi i izuzetnim psima.

Facebook

Potražite nas na fejsbuku i uživajte u slikama naših pasa